Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 12:48

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συμμετοχή του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης»  της ΕΨΥΚΑ στις δράσεις του Δήμου Δράμας για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

 

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ή Διεθνής Ημέρα Δασών. Μια ημέρα που σηματοδοτεί την αρχή της Άνοιξης αλλά και μια ημέρα περιβαλλοντικού προβληματισμού για το μέλλον των δασών σε όλο τον πλανήτη. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Δασών έχει θέμα «Δάση και καινοτομία».

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» - Υπηρεσίες Νοσηλείας Κατ’ οίκον και το Προστατευόμενο Διαμέρισμα του Οικοτροφείου «Αγάπανθος» της ΕΨΥΚΑ (Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης) συμμετείχαν στη περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης που διοργανώθηκε από το Δήμο Δράμας και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

Σκοπός της συγκεκριμένη δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιβάλλοντα χώρο του πάρκου της Ποδηλατούπολης – οδός Χελμού και την συμμετοχή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Οικοτροφείου «Πηγή» της ΔΕΥΨΥ ήταν η ενίσχυση περιβαλλοντικής συνείδησης, προστασίας και σεβασμού του περιβάλλοντος καθώς και η ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας του. 

Αρχικά οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη σημασία της συγκεκριμένης ημέρας από τον Κ. Βιδάκη καθηγητή του τμήματος Δασολογίας Δράμας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στη συνέχεια οι ωφελούμενοι της μονάδας με χαρά και διάθεση για συνεργασία συμμετείχαν στη φύτευση των δενδρυλλίων υπό την καθοδήγηση των ειδικών. 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου κ. Στ. Ρεμόντη  για την άψογη συνεργασία καθώς όλοι μαζί αφήσαμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα στην σημερινή ημέρα.   

 

Με εκτίμηση

Οι ωφελούμενοι και το προσωπικό 

του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης»

Διαβάστηκε 976 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 13:11
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H Διαφορετικότητα στο Σχολείο

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία