Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 10:51

H Διαφορετικότητα στο Σχολείο

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το  Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας

 

Ένα από τα βασικά ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί η σχολική κοινότητα είναι η διαφορετικότητα των μαθητών του. Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο φέροντας ιδιαιτερότητες και ανισότητες που προκύπτουν από κοινωνικούς και πολιτισμικούς παράγοντες, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική τους προέλευση. Παιδιά με διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετικές συνήθειες και συμπεριφορές που καλούνται να συνυπάρξουν αρμονικά. 

Με μια σειρά δράσεων ενδυνάμωσης της σχολικής κοινότητας που υλοποιούνται, από το Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης» της  Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης) οι ειδικοί της μονάδας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. 

Με στόχο την συμπερίληψη και την αποδοχή της διαφορετικότητας οι ειδικοί της μονάδας πραγματοποίησαν βιωματικές ασκήσεις οι οποίες αποσκοπούσαν στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αποδοχής, ενίσχυσης του αλληλοσεβασμού και της συνεργατικής δράσης. 

Η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία με τους μικρούς μαθητές υπήρξε άριστη και μοναδική. Η ανταπόκριση τους άμεση και η συνεργασία μας ιδιαίτερα ευχάριστη και εποικοδομητική. 

Ευχαριστούμε θερμά το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας και τους εκπαιδευτικούς για τη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν. Η συνάντησή μας ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα και με το σύνθημα των μαθητών «Διαφορετικός… ΜΑ ίδιος κόσμος»!

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

 τα μέλη και το προσωπικό 

του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης»

 

Διαβάστηκε 1231 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 11:04

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία