ΙΔΡΥΣΗ

 

Το Οικοτροφείο «Καλλιρρόη», Παράρτημα της Εταιρίας «ΕΨΥΚΑ», αποτελεί μία από τις πρώτες δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και επανένταξης που δημιουργήθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα και δραστηριοποιείται από τον Νοέμβριο του 1994 στο Νέο Ρύσιο, Δήμου Θέρμης, Νομού Θεσσαλονίκης. 

 

 

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΔΟΜΗΣ

 

15 ένοικοι, όλοι ενήλικες.

Άτομα με χρόνιες ψυχιατρικές διαταραχές / νοητική υστέρηση. 

 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ / ΣΤΟΧΟΙ

 

Το αποκαταστασιακό έργο της δομής υλοποιείται σύμφωνα με τις αρχές λειτουργίας των ΜΨΑ και στοχεύει στην πολύπλευρη ανάπτυξη της σωματικής και ψυχικής λειτουργικότητας των φιλοξενουμένων και των ατομικών τους δεξιοτήτων, στα πλαίσια ενός φιλικού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος, παρέχοντας κίνητρα για περαιτέρω βελτίωση και εξέλιξη. Οι δεξιότητες αυτοφροντίδας και αυτοεξυπηρέτησης αναπτύσσονται και βελτιώνονται, οι ιδιαιτερότητες των ατόμων εξατομικεύονται και πλαισιώνονται από θεραπευτικά προγράμματα και παρεμβάσεις (π.χ. ομαδικά και ατομικά προγράμματα καθημερινών εργασιών στη δομή, φυσικοθεραπεία). 

 Ενθαρρύνεται και υποστηρίζεται η ανάπτυξη της κοινωνικότητας των φιλοξενουμένων μέσω της ενίσχυσης και  διατήρησης των φιλικών και κοινωνικών επαφών και σχέσεων τους με την κοινότητα, καθώς επίσης και μέσω της σύσφιξης των σχέσεων με το οικογενειακό τους περιβάλλον το οποίο συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας τους (π.χ. εβδομαδιαίο πρόγραμμα τηλεφωνικής επικοινωνίας και επισκέψεων συγγενών / φίλων).

Διοργανώνονται ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκδρομές σε τακτά χρονικά διαστήματα με ατομικές και ομαδικές εξόδους σε καφετερίες, ταβέρνες, εμπορικά καταστήματα, για ψυχαγωγία, ικανοποίηση αναγκών, κλπ (π.χ. ομάδα ψυχαγωγίας, ομάδα εκπαίδευσης κοινωνικών δεξιοτήτων).

Διοργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση ομάδες δημιουργικής απασχόλησης και δραστηριοτήτων εντός του οικοτροφείου, με στόχο την ενίσχυση της ψυχοκινητικότητας και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των ενοίκων (π.χ. ομάδα εφημερίδας, καλλωπισμού, εργοθεραπείας, κλπ).

 

 Διεύθυνση:  Νέο Ρύσιο Τ.Θ.487, Τ.Κ.57001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη 

 Τηλέφωνο: 23920 71181 

         Φαξ: 23920 71227

      E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία