Η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.), Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, συνεχίζοντας την προώθηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, με την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας εντός της κοινότητας από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό προέβη στην έναρξη λειτουργίας του προγράμματος  «Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης – Γρεβενών με έδρα στην Κοζάνη την 01.11.2019, στα πλαίσια της ενταγμένης πράξης με τίτλο  «Ανάπτυξη Παιδοψυχιατρικών Υπηρεσιών μέσω της ενίσχυσης της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Κοζάνης - Γρεβενών της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών –Ε.Ψ.Υ.Κ.Α» με κωδικό ΟΠΣ 5041650 στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 10  «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και κάθε διάκρισης (ΕΚΤ)» του Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014-2020». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ανήλικα άτομα, παιδιά και εφήβους καθώς και τους γονείς τους, που διαμένουν στην περιοχή Κοζάνης – Γρεβενών και χρίζουν παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, όπως ενδεικτικά παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα προσαρμογής κα.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την κάλυψη παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης Ψυχικής Υγείας και Πρόληψης.

Ειδικότερα, οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος προσδιορίζονται, στην πρόληψη της ψυχικής ασθένειας και  στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους, στην  έγκαιρη παρέμβαση καθώς και στη διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής θεραπείας στην κοινότητα. Τέλος, το πρόγραμμα θα διασφαλίσει τη δικτύωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας καθώς και των υπηρεσιών πρόνοιας σε τοπικό επίπεδο, διευκολύνοντας την πρόσβαση των ωφελούμενων σ’ αυτές.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. 

Η θεραπευτική πολυκλαδική ομάδα απαρτίζεται από καταρτισμένο προσωπικό, και συγκεκριμένα από μία παιδοψυχίατρο, 3 ψυχολόγους, μία κοινωνική λειτουργό. 

Οι στόχοι του προγράμματος είναι:

• Πρόληψη και έγκαιρη εκτίμηση ψυχικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους

• Παιδοψυχιατρική, ψυχολογική και εκπαιδευτική παρέμβαση

• Ειδική αγωγή

• Χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής

• Ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες σε τακτά χρονικά διαστήματα

• Διευκόλυνση και καθοδήγηση της οικογένειας στην επαφή της με τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας

• Εκπαίδευση δεξιοτήτων ανεξάρτητης διαβίωσης και κοινωνικών δεξιοτήτων

• Παρέμβαση, υποστήριξη και εκπαίδευση του οικογενειακού περιβάλλοντος

• Παρεμβάσεις ψυχοεκπαίδευσης και αγωγής κοινότητας

• Δικτύωση υπηρεσιών ψυχικής υγείας για διασφάλιση της συνέχειας της θεραπείας και της κοινωνικής ένταξης

 

 

Διεύθυνση: Μουσών και Διονυσίου (ισόγειο Α), Ν. Κοζάνης, τκ. 50100

Τηλέφωνο: 24610 40070

Φαξ: 24610 40070

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία