ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΨΥΚΑ ΣΤΟ 26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ 17-20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (e- poster).


Η ΕΨΥΚΑ, με γνώμονα τη συνεχή επιστημονική επιμόρφωση και κατάρτιση των εργαζομένων της και στοχεύοντας στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει προς τους ωφελούμενους της, συμμετείχε στο 26ο Πανελλήνιο Ψυχιατρικό Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20 Μαΐου στη Κω.

Με την ευκαιρία αυτή, και στα πλαίσια αγωγής κοινότητας σε θέματα που αφορούν την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, η ΕΨΥΚΑ συμμετείχε ενεργά δημιουργώντας ηλεκτρονική ανακοίνωση (e-poster), αναρτημένη σε ειδικό χώρο του Συνεδριακού Κέντρου, με την οποία κατάφερε να παρουσιάσει συνοπτικά τη φιλοσοφία, το έργο και τους στόχους της εταιρείας τόσο σε ότι αφορά τις μονάδες όσο και τις υπηρεσίες της.

Ταυτόχρονα προσπάθησε να επισημάνει την αναγκαιότητα ύπαρξης, ενίσχυσης  και ενδυνάμωσης των προγραμμάτων αυτών, που αποσκοπούν  στην ανάδειξη της σπουδαιότητας για φροντίδα της ψυχικής υγείας, αλλά και των θεραπευτικών προσεγγίσεων και πρακτικών που δεν αποσπούν τον ασθενή από τα όρια του κοινωνικού ιστού.

Υπήρξε επικοινωνία με τους παραβρισκόμενους στο συνέδριο, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναγνώρισαν την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από την ΕΨΥΚΑ ώστε να αντιμετωπιστεί τόσο η ίδια η ασθένεια όσο και το κοινωνικό στίγμα, στα πλαίσια των αρχών που διέπουν την κοινωνική - κοινοτική ψυχιατρική.


Ακολουθούν φωτογραφίες

Το 4th East European Psychiatric Congress & 3rd Preventive Psychiatric International Congress, θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Nοεμβρίου 2015, στην Αίγλη Ζαππείου, στην Αθήνα.

Το συνέδριο συνδιοργανώνει η Εταιρεία Προληπτικής Ψυχιατρικής, η Psychiatric Association for Eastern Europe and the Balkans και η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://preventive-psychiatry2015.com

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 07:42

6ο Διεθνές Συνέδριο Brain & Behaviour

Γράφτηκε από
Το 6ο International Congress on BRAIN & BEHAVIOUR της International Society on Brain and Behaviour και 19ο THESSALONIKI CONFERENCE της South-East European Society for Neurology and Psychiatry Dual Congress, διοργανώθηκε από την Εταιρεία International Society on Brain and Behaviour και διεξήχθη από 6 έως 8 Φεβρουαρίου 2014 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου THE MET HOTEL Θεσσαλονίκης.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, πλαισιώνουν τον Διαχειριστή/Γενικό Διευθυντή της ΕΨΥΚΑ κ. Αναστάσιο Βενύτη (από αριστερά):
Κική Σαββίδου - Προϊσταμένη του τμήματος των Κοινωνικών Λειτουργών
Αντωνία Μάιπα - Υπεύθυνη Προσωπικού και Γραμματείας Διοίκησης
Ειρήνη Πετρίδου - Υπάλληλος Γραφείου Κέντρου Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"
Ευαγγελία Κομβόκη - Εργοθεραπεύτρια Κέντρου Ημέρα Δράμας "Πολυδεύκης"
Ελευθερία Σατικίδου - Ψυχολόγος Κέντρου Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης" και Οικοτροφείου "Αρσινόη"
Αγοραστή Κεφάλα - Νοσηλεύτρια-Υπεύθυνη Δομής Οικοτροφείου "Αρσινόη"
Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014 07:46

Ημερίδα Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΙΡΙΣ

Γράφτηκε από
Η Α.Σ. ΙΡΙΣ σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: “Ανάληψη Πρωτοβουλιών για τη Μονιμοποίηση της συνεργασίας των Τοπικών Φορέων σε Θέματα Απασχόλησης & Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας”.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ, Τέρμα Σμύρνης, Εύοσμος.

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 10:24

Ημερίδα Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΓΛΑΥΚΗ

Γράφτηκε από
Πράξη ΓΛΑΥΚΗ

Ημερίδα με θέμα "Ανάπτυξη Πρωτοβουλιών για τη Μονιμοποίηση της συνεργασίας των Τοπικών Φορέων σε θέματα Απασχόλησης & Οργάνωσης Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας"

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014, 9:30-13:00
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 07:36

Ημερίδα της Πράξης Πολυδεύκης στη Δράμα

Γράφτηκε από
Παρουσίαση του έργου "Πολυδεύκης"
την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ.
στη μικρή αίθουσα του
Δημοτικού Ωδείου Δράμας
(Βεργίνας 218Α)

Ο «Πολυδεύκης» είναι η προσπάθεια μας
να αλλάξουμε τη ζωή μας,
να δημιουργήσουμε σχέσεις και να
οργανώσουμε, όλοι μαζί,
τη δική μας δουλειά.

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία