Το Δ’ Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο «ΑΛΚΥΟΝΗ» είναι  μία δομή ψυχοικοινωνικής αποκατάστασης που βρίσκεται στα Σέρβια Κοζάνης. Λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2007 και φιλοξενεί 15 ανθρώπους με χρόνιες ψυχικές παθήσεις.

 

Στόχος του Οικοτροφείου είναι πρωτίστως να προσφέρει μια ποιοτική ζωή και καθημερινότητα με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στους φιλοξενουμένους του. Να βοηθήσει  στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, να συμβάλλει στην επανένταξή τους στην κοινότητα και στην εξάλειψη του στίγματος. Διεκδικεί ουσιαστικά μια ίση μεταχείριση και αντιμετώπιση από την κοινωνία.

 

Στο χώρο του Οικοτροφείου παρέχεται ψυχολογική στήριξη με σκοπό την ενδυνάμωση των φιλοξενουμένων και την κάλυψη των αναγκών τους.

Γίνεται προσπάθεια για εκμάθηση ή εξέλιξη δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν όσο γίνεται πιο αυτόνομα στις καθημερινές προσωπικές τους ανάγκες.

 Δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων ώστε να διευκολύνονται οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και η ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

 

 Λαμβάνει χώρα πρόγραμμα εργοθεραπείας και ομαδικών δραστηριοτήτων για την ποιοτική κάλυψη του ελεύθερου χρόνου τους με ταυτόχρονη ανάπτυξη δεξιοτήτων και αρετών όπως η συνεργασία, η αυτοπεποίθηση και η δημιουργική έκφραση.

 

Παρέχεται εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσιοθεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες των φιλοξενουμένων καθώς και ιατρική-νοσηλευτική φροντίδα.

 

Εξίσου σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του Οικοτροφείου, παίζει και η εμπλοκή των φιλοξενουμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε δραστηριότητες εκτός δομής που θα βοηθήσουν σημαντικά στο αποκαταστασιακό έργο της δομής και την καλύτερη δυνατή ένταξη στο κοινωνικό σύνολο. 

 

Διεύθυνση: Τ.Κ. Σερβίων, Δ. Σερβίων Κοζάνης,Τ.Κ. 505 00
Τηλέφωνο: 24640 23443
Fax: 24640 23448
E-mail: alkioni@epsyka
.gr

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία