Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 04:48

3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου ΑμεΑ ΕΨΥΚΑ

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την Πέμπτη 23/05/2019, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ», θα πραγματοποιηθεί το 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ που διοργανώνει η Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης «ΕΨΥΚΑ» σε συνεργασία με το Κοι.Σ.Π.Ε. «ΙΡΙΣ». ‘Ωρα έναρξης των αγώνων 9:30 π.μ.


Η διοργανώτρια Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., είναι Ν.Π.Ι.Δ., μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1990. Επιχορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, λειτουργεί 18 Mονάδες Ψυχοκοινωνικής  Αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, υψηλού και χαμηλού βαθμού προστασίας, στις οποίες φιλοξενούνται περισσότερα από 150 άτομα με  ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση, για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με σκοπό να διασφαλισθεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων των ατόμων αυτών με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινωνίας.

Οι φορείς που θα συμμετέχουν αποτελούνται από το σύνολο σχεδόν των μονάδων της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και της ειδικής αγωγής της πόλης μας. Ειδικότερα οι ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι: η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. 1 - Ξενώνας «Ίρις» & ΠΔΘ, η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. 2 - Οικοτροφεία «Γλαύκη» & «Καλλιρρόη», ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ, τα SPECIAL OLYMPICS HELLAS, το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΑΞΙΟΣ» - Α.μ.Κ.Ε ΣΥΝΘΕΣΗ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΣΥΚΕΩΝ, το Σωματείο ΑΜΕΑ «Η ΖΩΗ 1», το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Καλαμαριάς, η ΠΒΜ ΟΑΕΔ ΛΑΚΚΙΑΣ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, η ΑμκΕ «ΑΛΘΑΙΑ» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ "Η ΖΩΗ 2". Θα ακολουθήσουν αγώνες Unified με την ομάδα του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ καθώς και με τον Α.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ.

Βασικό στόχο της διοργάνωσης αποτελεί η προώθηση του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρία, η ευκαιρία για συμμετοχή και διάκριση, η κοινωνικοποίηση μέσω του αθλητισμού, η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των φορέων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΑμεΑ, καθώς και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

 

 

Για την ΕΨΥΚΑ

Αναστάσιος Βενύτης - Εκπρόσωπος της ΕΨΥΚΑ & Ελένη Ρίγγα - Γυμνάστρια ΠΦΔ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΟΤΠΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Διαβάστηκε 1046 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 16:05

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία