---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Τα νέα του Κέντρου Ημέρας Δράμας / Κοπή Βασιλόπιτας Δομών Ν.Δράμας - Απολογισμός 2017 Κέντρου Ημέρας
A+ R A-
14 Φεβ 2018

Κοπή Βασιλόπιτας Δομών Ν.Δράμας - Απολογισμός 2017 Κέντρου Ημέρας

Αξιολογήστε το
(4 ψήφοι)
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΙΠΙΤΑΣ ΔΟΜΩΝ Ε.Ψ.Υ.Κ.Α Ν. ΔΡΑΜΑΣ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΜΑΣ «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ» Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

Το Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης» της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. συμμετείχε στην εκδήλωση του Α' Β.Ν.Υ. Οικοτροφείου Προσοτσάνης για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας των δομών Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Ν.Δράμας η οποία και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02/02/2018, στο χώρο του Οικοτροφείου. Η συμμετοχή της μονάδας είχε ενημερωτικό χαρακτήρα με την παρουσίαση του απολογισμού της χρονιάς που πέρασε καθώς ορίζει πιο σωστά και μελετημένα τους στόχους της χρονιάς που ακολουθεί.

Αρχικά παρουσιάστηκαν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας από την μονάδα ο οποίος αντιστοιχεί σε 37 ενήλικα άτομα που φέρουν διάγνωση ψυχικής νόσου (30 εγγεγραμμένοι, 4 ωφελούμενοι του Προστατευόμενου Διαμερίσματος του ΨΧΓ οικοτροφείου «ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ» της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., 3 ωφελούμενοι του οικοτροφείου «ΠΗΓΗ» της Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ.), καθώς και ορισμένα χαρακτηριστικά αυτών (ηλικία, φύλο, επαγγελματική κατάσταση κ.λ.π.).

Στη συνέχεια υπήρξε αναφορά στο είδος καθώς και στη συχνότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό που αριθμεί 8 άτομα με τις εξής ειδικότητες: επιστημονικά υπεύθυνη-ψυχολόγος,  κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος,  εκπαιδευτικοί ανάπτυξης δεξιοτήτων, βοηθός εργοθεραπευτή, οδηγός, και φροντίστρια χώρου.

Οι υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους παρέχονται τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο σύμφωνα με το θεραπευτικό πρόγραμμα της μονάδας καθώς και τις εκάστοτε ανάγκες των ωφελουμένων. Σύμφωνα με το θεραπευτικό ομαδικό πρόγραμμα της μονάδας υπήρξε η δυνατότητα παρακολούθησης 16 διαφορετικών ομάδων  σε εβδομαδιαίο επίπεδο υπό την επίβλεψη- καθοδήγηση των συντονιστών (θεραπευτική, κοινωνικών δεξιοτήτων, ανάγνωσης, έκφρασης και επικοινωνίας, βιωματικών ασκήσεων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, εφημερίδας, δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης, ζωγραφικής, καλλιτεχνικών, θεατρικής έκφρασης, χορωδίας, μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής, εκδρομών, ψυχαγωγίας, DVD).

Σε ατομικό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν ατομικές επισκέψεις συμβουλευτικού/υποστηρικτικού χαρακτήρα από τους ειδικούς της μονάδας (ψυχολόγος/ κοινωνική λειτουργός) και οι οποίες ορίζονται ως: ψυχοθεραπεία/ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων καθώς και η παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής από το θεράποντα ιατρό.

Κλείνοντας πραγματοποιήθηκε εκτενής αναφορά  γύρω από τη διασύνδεση της μονάδας τόσο με τον ίδιο λήπτη υπηρεσιών ψυχικής υγείας και το οικογενειακό του περιβάλλον όσο και με την κοινότητα. Στα πλαίσια διασύνδεσης της μονάδας με τον λήπτη και το οικογενειακό του περιβάλλον πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε οικίες καθώς και  επισκέψεις οικογενειακού περιβάλλοντος στη μονάδα, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν και ομάδες γονέων.

Στον τομέα διασύνδεσης με την κοινότητα πραγματοποιήθηκαν επαφές σε φορείς και υπηρεσίες για την ολοκλήρωση γραφειοκρατικών υποθέσεων των ωφελουμένων καθώς και  συμμετοχές ειδικών της μονάδας σε προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς και υπηρεσίες για την υλοποίηση δράσεων στην κοινότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δράμας, Κοινωνική Υπηρεσία Δ.Δράμας, καθώς και πολλοί άλλοι.

Η παρουσίαση έκλεισε με ευχές για μια νέα και δημιουργική χρονιά καθώς η προσπάθεια συνεχίζεται...

Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η αναφορά του Διοικητικού-Οικονομικού Υπεύθυνου της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. κ. Αναστάσιου Βενύτη στο ρόλο του Κέντρου Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης» στην τοπική κοινότητα καθώς και στο έργο που επιτελεί.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Διοικητικός-Οικονομικός Υπεύθυνος της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. κ. Αναστάσιος Βενύτης, ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης, η Διευθύντρια Προσωπικού της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. κα Αντωνία Μάιπα, η Ψυχίατρος των δομών Ε.Ψ.Υ.Κ.Α κα Ευφροσύνη Εμμανουήλ, καθώς και προσωπικό από τη Διοίκηση της Εταιρείας και των δομών Ν.Δράμας.

 

Με εκτίμηση

Τα Μέλη και το Προσωπικό

του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης»

 


Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση...

 

 


Φωτογραφίες

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 09:30

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή:

Κέντρο Ημέρας Δράμας

Κέντρο Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.

Κέντρο Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"
Λειτουργεί από το Μάρτιο του 2005.
Εξυπηρετεί άτομα με Ψυχικές Διαταραχές.
Διεύθυνση: Αβδήρων & Μακρή
Δράμα,Τ.Κ. 661 00
Τηλ: 25210 46330
Fax: 25210 46376
E-mail: khpolydeykis@gmail.com

τα νέα της δομής η δομή στον χάρτη φωτοθήκη δομής βιντεοθήκη δομής