30 Οκτ 2017

«Ας μιλήσουμε»: Ενημερωτική εκδήλωση στην Δράμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Αξιολογήστε το
(2 ψήφοι)

10 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017


«Η Ψυχική Υγεία συνεπάγεται συμπεριφορά θερμή, γενναιόδωρη και γεμάτη κατανόηση, συναίσθημα τρυφερό, στάση εγκάρδια και πράξεις αλληλεγγύης...»

Χόρχε Μπουκάι «Ο Δρόμος της ευτυχίας»


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, στις 10 Οκτωβρίου 2017, το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» σε συνεργασία με το Προστατευόμενο Διαμέρισμα Β' Οικ. Ψυκ/κου της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α πραγματοποίησαν ενημερωτική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η φετινή παγκόσμια ημέρα ήταν αφιερωμένη στην κατάθλιψη με κεντρικό μήνυμα «Ας μιλήσουμε», το οποίο αντανακλά την ανάγκη για βαθύτερη κατανόηση της συχνής ψυχικής νόσου και των τρόπων με τους οποίους μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί.

Οι ωφελούμενοι αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στη δράση, διένειμαν σελιδοδείκτες και ημεροδείκτες με μηνύματα και πληροφορίες αφιερωμένα στην κατάθλιψη. Ενώ ταυτόχρονα υπήρξε και ενημέρωση από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας γύρω από θέματα που αφορούν την ψυχική νόσο.

Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας υπήρξε θετική και άμεση, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν βοήθεια και υποστήριξη είτε λόγω μη αποδοχής της ασθένειας είτε από τον φόβο του στίγματος και της κοινωνικής κατακραυγής.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δ.Δράμας κ. Α. Μωϋσιάδης.

 

Με εκτίμηση,

οι φιλοξενούμενοι και το προσωπικό

των δομών Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Ν. Δράμας


Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση...

Φωτογραφίες

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Οκτώβριος 2017 10:27

Πρόσθετες πληροφορίες

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από
Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

Σχετικές δημοσιεύσεις
ως προς τις ετικέτες

επιστροφή στην κορυφή