---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Τα νέα του Κέντρου Ημέρας Δράμας / Το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» της ΕΨΥΚΑ συμμετέχει στην 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας
A+ R A-
10 Νοε 2022

Το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» της ΕΨΥΚΑ συμμετέχει στην 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας

Αξιολογήστε το
(2 ψήφοι)

Το Κέντρο Ημέρας Πολυδεύκης της ΕΨΥΚΑ (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης) συμμετείχε τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 σε μια ξεχωριστή ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από τη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο των δράσεων της «1ης Εβδομάδας Ψυχικής Υγείας».

Η κα Κοτσαμπασίδου, ψυχολόγος και επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας  καθώς και  η κα Μουρατίδου, ψυχολόγος, παρουσίασαν και ανέπτυξαν μια πολύ ιδιαίτερη και ευαίσθητη θεματολογία που αφορά τη «Διαχείριση πένθους στο παιδί».

Η άποψη που επικρατούσε παλαιότερα ότι το παιδί πρέπει να προστατευθεί από την οδύνη και την απώλεια έχει ως αποτέλεσμα το πένθος να μείνει παγωμένο και ανεπεξέργαστο. Αντίθετα η έκφραση και η επεξεργασία των συναισθημάτων που συνοδεύει την απώλεια, συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργικότητα του παιδιού.

Ακολούθησαν αξιόλογοι εισηγητές από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Προσοτσάνης με θέμα  «Άγχος και Τεχνικές Αντιμετώπισης», από την Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με θέμα «Αναγνωρίζοντας τα σημάδια …Τρίτη ηλικία και ψυχική υγεία». Την ημερίδα ολοκλήρωσε η κα Σαραφίδου Ευγενία, Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας με θέμα «ο ρόλος της ψυχής στη διαχείριση του καρκίνου».

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις κατανοώντας τη σημαντικότητα της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στα θέματα ψυχικής υγείας.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις σπουδάστριες του ΔΙΕΚ Δράμας να προσφέρουν από ένα τριαντάφυλλο στις εισηγήτριες ως ένα συμβολικό δώρο εκτίμησης.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ειδικότερα τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδη Μωϋσιάδη για την τιμή που μας έκαναν να συμμετέχουμε στην αξιόλογη αυτή προσπάθεια προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειές μας.

Φωτογραφίες

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.

Κέντρο Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"
Λειτουργεί από το Μάρτιο του 2005.
Εξυπηρετεί άτομα με Ψυχικές Διαταραχές.
Διεύθυνση: Αβδήρων & Μακρή
Δράμα,Τ.Κ. 661 00
Τηλ: 25210 46330
Fax: 25210 46376
E-mail: khpolydeykis@gmail.com

τα νέα της δομής η δομή στον χάρτη φωτοθήκη δομής βιντεοθήκη δομής